Tassutele tutustumaan kotimaiseen verkkokauppaan - ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 60€ TILAUKSIIN!
Seuraa meitä:

Panttereita ja muita kissoja

Panttereita ja muita kissoja

Pantterin loikka Saloon on ilahduttanut kaikkia salolaisia koripallon ystäviä. Kaikki eivät toki tiedä mistä on kysymys ja aina jotakuta myös toisten riemu suututtaa, mutta meille eläinten ystäville tämmöinenkin kissaeläin on erittäin tervetullut.

Kissa on yksin saalistava eläin eikä se halua jakaa ravintoaan muiden kanssa, mikä täytyy ottaa huomioon, jos kissoja on taloudessa useampi. Pantteri on kylläkin ollut itse jahdin kohteena ja saalistajia on ollut koko joukkueellinen. Lemmikkinä hän on ainoa kissa, joten hän sopeutunee aika mukavasti olosuhteisiinsa.

Eläinlääketieteelliseltä kannalta ehkä suurin huoli on tuki- ja liikuntaelinvaivat, joita ikääntyneillä kissoilla on paljon. Vuonna 1962 syntyneellä niitä on taatun varmasti. Kissa on saaliseläimenä mestarillinen oireidensa peittelyssä, joten pienetkin viestit pitää ottaa vakavasti. Parhaiten mahdolliset ongelmat näkyvät hyppäämisessä. Ensin hypyn harkinta-aika pitenee ja lopulta loikkaaminen jää pois kokonaan. Nivellisäravinteet, omega-öljyt ja tulehduskipulääkkeet tuovat helpotusta tilanteeseen. Kesällä on odotettavissa kissoille kerran kuukaudessa injisoitava ”kipurokote”, biologinen valmiste, joka vaikuttaa NGF-sytokiiniin. Koirille vastaava valmiste on jo saatavissa ja ihmisetkin kuulemma saavat omansa lähivuosina. Osalle kissoista lääkkeen antaminen on helppoa, mutta ainakin itse odotan valmistetta innolla omalle kissalleni kokeiltavaksi.

Kissat vaativat usein varsinaista salapoliisityötä oireilun oikean syyn löytymiseen. Pantterin liityttyä potilasmateriaaliin, palkkasimme kesäkuun alusta riveihimme erityisesti kissojen sairauksiin perehtyneen eläinlääkärin. Uskomme, että hänen erityisosaamisestaan hyötyvät kaikki lemmikkikissojen omistajat.

Lopuksi vielä perusohjeita kotipanttereiden hoitoon: kissalla pitää olla lepopaikka korkealla, mistä se voi helposti tarkkailla ympäristöään. Ruoka tarjoillaan muualla kuin vesi ja molemmat eri paikassa kuin hiekka-astia. Hiekka-astioita tulisi olla vähintään yksi enemmän kuin kissoja ja astian tulisi olla rauhallisessa paikassa. Jos kissoja hankitaan lisää, tutustuttamiseen täytyy varata paljon aikaa. Ja kun kissa ikääntyy, on entistä tärkeämpää, että elämässä kaikki toistuu mahdollisimman samalla tavalla. Tässä ehkä lisäsyytä siihen, että ikääntyneen pantterin olisi parempi jäädä ainakin joksikin aikaa Saloon.

terveisin Pirkko

Mitä haluat etsiä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat -15% alennuksen tilauksestasi!*

*alekoodi lähetetään ensitilaajille sähköpostitse ja se on käytettävissä vain kerran.

Ostoskori