Tassutele tutustumaan kotimaiseen verkkokauppaan - ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 60€ TILAUKSIIN!
Seuraa meitä:

Korona-ajan lemmikit

Korona-ajan lemmikit

Koronaelämää on takana vuoden verran ja uudet virusmuunnokset ja tartunta-aallot varjostavat elämää. Lemmikkien suosio on huipussaan ja kasvattajat myyvät ei-oota suurelle kysyjien joukolle.

Vastuuntuntoiset kasvattajat koettavat selvittää, onko ostajilla minkäänlaista realistista mahdollisuutta pärjätä mahdollisen uuden lemmikin kanssa. Pentuja ei myydä millä ehdoilla hyvänsä. Arvostan tätä. Toisaalta kun pentukuume iskee ja koronahdistukseen kaivataan lievittäjää, lemmikki hankitaan sitten jostakin hinnalla millä hyvänsä. Kun katselee pentutehtaasta edullisesti haettua taistelukoiraa kokemattoman ensimmäisenä lemmikkinä, pelko hiipii mieleen.

Ei ole ihan ainutlaatuista, että pitkänkin koirahistorian omaavat asiakkaat huokaavat, etteivät muistaneet, miten työlästä pennun kanssa voi olla. Toisaalta pentuaika on ohimenevää ja kun pennun hankinta on vakavasti harkittu ja koira on käyttötarkoitukseensa mietitty, kyllähän sen pissa- ja puruteatterin sitten kestää.

Eläimet hurmaavat ihmisen muutamassa sekunnissa, joten harkinta pitää tehdä ennen kuin pentuja menee katsomaan. Eläin ei koskaan ole mikään takuuvarma hankinta, vaikka kasvattaja olisi kuinka valistunut ja tunnollinen ja ostaja miten tarkkaan elämäntilanteensa miettinyt. Sairastumiset ja vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja niitä on pakko sietää. Jos ostaja tietää saavansa sydänvikaisen pennun ja hyväksyy rajallisen elinikäennusteen, asia ei ole petos eikä ongelma. Sen sijaan sairailla vanhemmilla teetetyt pennut, joiden ostajilta taudit salataan, ovat ongelma. Paljon tulee myös yllätyksiä erityisesti Etelä-ja Itä -Euroopasta pelastettujen koirien kohdalla, kun omistajalle ei ole mitään tietoa esim. leishmanian ja sydänmadon aiheuttamista ongelmista ja erityisesti toistuvien kontrollien ja erityisluvilla hankittavien lääkkeiden aiheuttamista suuristakin kustannuksista. Lisäksi erityisesti Venäjältä (usein Viron kautta pestynä) tuodut koirat kantavat kaikille antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita ja ovat terveysriski ennen kaikkea omistajalleen.

Eläimet koetaan syystäkin viattomiksi omaan asemaansa ja siksi suhtautuminen niihin on hyvin tunnepitoista. Se tekee huijaamisen helpoksi. Voin vain kannustaa tarkkaan harkintaan. Kylmä totuus on, että pennun pelastaminen pentutehtaasta tai epämääräiseltä välittäjältä tukee tällaista toimintaa ja tekee sen mahdolliseksi jatkossakin.

Hyviä ja nautittavia hetkiä lemmikkienne kanssa toivottelee Pirkko

 

Mitä haluat etsiä?

Ostoskori