Tassutele tutustumaan kotimaiseen verkkokauppaan - ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 60€ TILAUKSIIN!
Seuraa meitä:

Vaivaako hiiva?

Vaivaako hiiva?

Ihon hiivat ovat kiusallisen tuttuja sekä eläinlääkäreille että koiran omistajille. Hiiva löytyy tavallisesti korvakäytävästä, tassujen pohjista, huulipoimuista, hännän juuresta ja pahimmillaan joka paikasta. Hiivaan tehoavia aineita on ollut käytössä pitkään ja uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti. Hiivan häätäminen ei ole vaikeaa. Miksi sitten koetaan, että hiiva on jatkuva ongelma ja kokeillaan aina uusia tuotteita?

Kun eläimeltä löytyy jostakin lisääntyneesti hiivaa, on vasta löydetty polun pää, ei vielä päämäärää eli diagnoosia. Oleellisin kysymys on, miksi tällä eläimellä sen omat ihon hiivat lisääntyvät hillittömästi. Jos tähän kysymykseen ei löydetä vastausta, on enemmän kuin todennäköistä, että hiivojen kanssa taistellaan koko eläimen elinikä. Ostetaan luikuisia netissä suositeltuja hiivaan tehoavia valmisteita, vaihdetaan loputtomasti ruokia ja eläinlääkäreitä eikä homma silti tule valmiiksi. Ajoittaista helpotusta toki saadaan. Kunnes sitten taas kutiaa.

Jos hiivaongelmia alkaa olla jo nuorella iällä, kyse on valtaosassa tapauksissa allergiasta. Jos taas oireet alkavat vanhemmalla iällä, lähdetään hakemaan yleissairauksia, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa. Allergioista taas valtaosa on ympäristöallergiaa eli atopiaa. Ruoka-aineallergia on paljon harvinaisempi kuin atopia.

Sekä allergia että lisääntynyt hiiva oireilevat kutinana. Kun ongelmat esiintyvät yleisesti yhtä aikaa, on tietysti mahdotonta sanoa montako prosenttia rapsutuksista johtuu allergiasta ja montako hiivasta. Atooppiseen kutinaan on tarjolla useampikin hyvin toimiva lääke, mutta yksikään ei vie pois hiivan aiheuttamaa kutinaa. Pelkkä hiivan häätäminen ei myöskään poista allergista kutinaa. Siksi pitää tehdä molemmat: hoidetaan sekä allerginen kutina että hiivakutina yhtaikaa.

Eli kun koiralta löytyy lisääntyneesti hiivaa, sen häätäminen on toki tärkeää, mutta ongelma sillä yksin ratkea.  Perussyy tulee löytää. Joskus vastaus saadaan nopeasti, joskus sitä haetaan pitkään ja hartaasti. Ja se on sitten jo toisen kirjotuksen aihe.

Mitä haluat etsiä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat -15% alennuksen tilauksestasi!*

*alekoodi lähetetään ensitilaajille sähköpostitse ja se on käytettävissä vain kerran.

Ostoskori