Tassutele tutustumaan kotimaiseen verkkokauppaan - ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 60€ TILAUKSIIN!
Seuraa meitä:

Etätöistä eroahdistukseen

Etätöistä eroahdistukseen

Kuuma ja kuiva kesä on jatkunut viikkoja. Nyt toki juuri parhaillaan sataa...Koronatilanne elää päivittäin, festareita pidetään ja toivotaan parasta.

Jossain määrin ahdistuneissa tunnelmissa odottelemme etätöiden loppumista eri aloilla. Nyt on jo nähtävissä eroahdistuksesta kärsivien koirien määrän lisääntyminen.  

Tämä tulee nyt vähän myöhään, mutta jos vielä olette kotikonttorilla, muistakaa totutella koiraa tulevaan yksinoloon. Vaikka koira olisi aikaisemmin tottunut olemaan yksin, tilanne voi muuttua jo kesäloman seurauksena, saatikka näiden pitkien koronavuosien aikana. Eli olisi hyvä, jos koiralla jatkuisi rytmi, jossa välillä ollaan kotona yksin. Lähtemisestä ja kotiintulosta ei tehdä suurta numeroa. Koiraa voidaan ehdollistaa esim radioon siten, että radio on päällä, kun tehdään jotain mukavaa yhdessä. Silloin se voi toimia mukavana juttuna myös silloin kun omistaja on poissa.

Jos ongelmia tulee, kannattaa hakea kunnon selvitykset ja neuvot käytösterapeutilta. Aina ei edes ole kyse eroahdistuksesta, vaan esim äänipelosta ym. Sen verran voin neuvoa, ettei rankaisu ole hyvä ratkaisu, vaikka kuinka tuhot ja eritteet harmittaisivat. Koira on tilanteessa erittäin ahdistunut, joten voi vain kuvitella, ettei esim naamalle suihkuava sitruunaspray ole omiaan helpottamaan paniikkia. Haukunestopannan sijaan voisi hankkia hiljaisuuspannan, joka palkitsee namilla kun koira ei hauku. Terveystarkastus on myös paikallaan, sillä usein eroahdistuskoirilla on myös tilannetta pahentavia terveysongelmia. Vaikeissa tilanteissa eroahdistuslääkitystä voi käyttää apuna, mutta ainoaksi ratkaisuksi niistä ei ole. Turvalliset olosuhteet, koiran koulutus ja oman käytöksen muokkaaminen tarvitaan onnistuneeseen hoitoon.

Mitä haluat etsiä?

Ostoskori