Tassutele tutustumaan kotimaiseen verkkokauppaan - ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 60€ TILAUKSIIN!
Seuraa meitä:

Milloin lemmikin terveystarkastus on tarpeen?

Milloin lemmikin terveystarkastus on tarpeen?

1980-luvulla opiskelleelle eläinlääkärille terveydenhuolto on ollut käsite, jota vain niukasti sivuttiin opiskeluissa. Sairauden oireet, diagnostiikka ja hoidot olivat osaamisen ydin ja ensimmäistä, oma-aloitteisesti kissaansa terveystarkastukseen tuonutta lemmikin omistajaa muistan katsoneeni ahdistuneen epäuskoisena. Onneksi ymmärrys on kasvanut matkan varrella ja sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen diagnoosi on noussut tärkeäksi asiaksi.

Rokotuskäynnit ovat harventuneet pääsääntöisesti kolmen vuoden välein tehtäviksi. Nuorella eläimellä rokotuksen yhteydessä tehtävä perusterveystarkastus on hyvinkin riittävä. Kun ikää tulee lisää, väli on ehdottomasti liian pitkä. Monet krooniset, hoidettavissa olevat sairaudet eivät anna selkeitä oireita. Vaisumpi käytös, lyhenevät lenkit ja pidempi lepoaika tulkitaan helposti vain vanhuuden oireeksi. Koirilla mm valtaosa varhaisista sydänvioista löytyy rokotusten yhteydessä. Pienemmillä koirilla 10 vuoden iässä voisi vuosittaiset tarkastukset olla paikallaan, isommilla jo huomattavasti aikaisemmin.  

Kissojen tilanne on vielä vaikeampi. Kissaa pidetään helppona ja terveenä lemmikkinä, mutta todellisuudessa kivuliaat hammassairaudet, krooninen munuaisvika, kilpirauhasen liikatoiminta, diabetes ja nivelvaivat ovat kissalla ällistyttävän yleisiä. Saaliseläimenä kissa on tottunut peittämään oireensa. Siksi monet ongelmat ovat jo pitkälle edenneitä, kun omistaja vihdoin havaitsee muutoksen lemmikkinsä voinnissa. Kissoilla olisi viimeistään 10 vuoden iässä hyvä tarkastaa mm verenpaine, kilpirauhasarvo ja munuaisarvot ja toistaa tutkimukset vuosittain.

Koirien terveystarkastuksiin olemme tehneet valmiit paketit, kissojen vastaavat ovat vielä työn alla. Toki tarkastukset voidaan aina myös räätälöidä yksilökohtaisesti, jos yhdessä niin sovitaan. Tutkimuksia ei tehdä tutkimisen ilosta, vaan tähtäimessä on löytää ainakin ne ongelmat, joihin on hyvin toimiva hoito ja joihin omistaja kokee ajallisesti, taloudellisesti ja teknisesti pystyvänsä.

Lue lisää koirien terveystarkastuspaketeista täältä.

Tammikuisin terveisin Pirkko

Mitä haluat etsiä?

Ostoskori