Tassutele tutustumaan kotimaiseen verkkokauppaan - ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 60€ TILAUKSIIN!
Seuraa meitä:

Itsenäisyyspäivästä uuteen vuoteen

Itsenäisyyspäivästä uuteen vuoteen

Huomenna juhlitaan itsenäisyyspäivää ja joulu on ennen kuin huomaammekaan ja siitä sitten on vain lumipallon heitto uuteen vuoteen.

Itsenäisyyspäivän viettoon ei juurikaan kuulu lemmikille vaarallisia traditioita, kunhan pitää Tuntemattoman sotilaan äänen sopivalla tasolla

Joulu sen sijaan on täynnä vaaroja, joita onneksi lemmikin omistajat jo aika hyvin osaavatkin varoa. Aina silloin tällöin turvatoimet kuitenkin pettävät ja koira pääsee käsiksi herkkuihin, joita on tarkoitettu vain isäntäväen tarpeisiin.

Suklaan vaarallisuus lisääntyy tummuuden myötä, tummat leivontasuklaat ovat vaarallisimpia. 30 kg labradori voi syödä Fazerin sinisen levyn ilman suurta vaaraa, mutta vastaava määrä tummaa leivontasuklaata voi jo aiheuttaa hoitoa vaativan myrkytyksen. Rusinat ja rypäleet voivat joillekin aiheuttaa munuaisongelmia. Ihmisten ruuissa on kaiken kaikkiaan liikaa suolaa ja kinkun luut voivat aiheuttaa suolitukoksen. Kinkun rasvainen ja suolainen paistorasva kannattaa pitää poissa koirien ulottuvilta.

Kodin tärkein koiralle vaaratilanteita aiheuttava aine on läpi vuoden xylitoli, joka maistuu hyvin koiralla ja voi aiheuttaa henkeä uhkaavan verensokerin laskun.  Pidä siis xylitoli-tuotteet pois koiran ulottuvilta joulunakin.

Joulu on myös kukkien aikaa. Myrkytyksen mahdollisuus riippuu aina annoksesta ja yksilöllisistä ominaisuuksista. Lemmikkien ei kannata antaa syödä mitään joulukukkia, mutta kissaperheissä kannattaa varoa erityisesti liljoja, amarylliksiä ja jouluruusuja ja koiran kanssa tulppaaneita ja hyasintteja. Kukkien ja muidenkin pakettien narut on parasta pitää poissa kissojen ja koirien ulottuvilta.

Uudenvuoden vastaanottoon kuuluu edelleen ilotulitukset. Äänipelkoisille paukuttelussa on kestämistä, mutta onneksi tilanteeseen on tarjolla hyviä lääkkeitä. Hyvin toimivat lääkkeet ovat reseptivalmisteita, joten muistathan varata ajan eläinlääkärille hyvissä ajoin.  Aattona vastaanottoajan saaminen on epävarmaa.

Hyvää itsenäisyyspäivää, joulua ja uutta vuotta toivottaen Pirkko

Mitä haluat etsiä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat -15% alennuksen tilauksestasi!*

*alekoodi lähetetään ensitilaajille sähköpostitse ja se on käytettävissä vain kerran.

Ostoskori