ILMAINEN TOIMITUS yli 60€ tilauksille!
Seuraa meitä:

Puutiaiset lähtevät liikkeelle kun lämpötila nousee yli 5 asteen, joten on aika aloittaa ns punkkitarkastukset ja suunnitella lemmikkien suojaaminen puutiaisilta. Punkkien häätöön ja ehkäisyyn oon olemassa erilaisia vaihtoehtoja: pantaa, tablettia sekä ihoon laitettavaa liuosta. Osa vaihtoehdoista on reseptilääkkeitä osa ns. vapaankaupantuotteita. Reseptilääke edellyttää eläinlääkärin määräystä. Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinun lemmikillesi sopiva valmiste.


Borrelia-rokote

Puutiaista vastaan ei voida rokottaa, mutta borrelioosiin on koirille saatavissa rokote, jota suositellaan lähinnä paljon tunnetuilla punkkialueilla oleskeleville koirille. Ihmisten ”punkkirokote” suojaa puutiaisaivokuumeelta.

 

Mitä tehdä jos punkki on ehtinyt kiinnittyä?

Jos kaikesta huolimatta puutiainen on ehtinyt kiinnittyä ihoon, se kannattaa sieltä poistaa. Ei rasvalla eikä litistämällä vaan jollakin tähän kehitetyllä laitteella. Punkkipihdeillä ja –taltoilla on omat suosijansa, mutta oma ehdoton suosikkimme klinikalla on punkkilasso: silmukka punkin kiinnittymiskohdan ympärille, lasso tiukaksi ja pieni kiertoliike ja se on siinä.

 

Mitä haluat etsiä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat -15% alennuksen tilauksestasi!*

*alekoodi lähetetään ensitilaajille sähköpostitse ja se on käytettävissä vain kerran.

Ostoskori